Vabimo na posvet Kako se izkušnja begunstva dotika naših življenj

Vabimo vas na strokovni posvet Kako se izkušnja begunstva dotika naših življenj… Kako naj se odzovemo izobraževalci? Dogodek, ki ga organizira ADS, bo v torek 13. februarja 2018, v konferenčni dvorani Biotehniškega izobraževalnega centra KULT 316 v Šentvidu v Ljubljani.

Osrednja tema posveta je problem begunstva in migrantstva, ki se bo moral, slej ko prej, iz medijev in politike preseliti, ne le v naše vsakdanje razmišljanje, ampak tudi v številčnejše aktivnosti in izobraževalne programe, da ti ne bodo le domena peščice osveščenih posameznikov, redkih institucij, projektov, aktivistov in prostovoljnih organizacij….

Kakšne informacije imamo, tudi izobraževalci ? Kaj v resnici vemo o beguncih in migrantih ? Kako razmišljamo mi in kako nekateri, ki jim je mar o tej, še vedno osrednji in pomembni evropski temi, ki ne najde pravih odgovorov. Nekaj odgovorov bomo iskali tudi na tem srečanju. Soočili se bomo z nekaterimi dobrimi praksami, projekti in tudi kritičnimi razmišljanji o migrantskih in begunskih usodah.

Vabilo na posvet Kako se izkušnja begunstva dotika naših življenj
PROGRAM POSVETA- Kako se izkušnja begunstva in migrantstva dotika naših življenj…
Prijavnica na posvet Kako se izkušnja begunstva dotika naših življenj

 

Pusti komentar