Donacije

Spoštovani članica / član Andragoškega društva Slovenije in spoštovani drugi prijatelji in podporniki izobraževanja odraslih,
Presodite, ali bi del dohodnine morebiti namenili Andragoškemu društvu Slovenije.
To bi seveda društvu pomenilo veliko, vas pa bi s tem obremenili le toliko, da bi poslali pismo s podatki še pred 31. decembrom letos na davčni urad, ki mu boste poslali davčno napoved.

Zakon o dohodnini omogoča, da davčni zavezanci del odmerjene dohodnine namenijo izbrani nevladni organizaciji. Na objavljenem seznamu upravičencev do donacij je tudi naše društvo – ADS.
Sredstva bo društvo uporabilo za uspešnejšo izpeljavo svojega programa, s katerim si prizadevamo – če se izrazimo kolikor je mogoče na kratko – zastopati interese članov našega društva ter uveljavljati andragoško stroko in izobraževanje odraslih v naši državi, ki se do našega področja še vse prevečkrat obnaša mačehovsko in nas z neenakopravnim sistemskim obravnavanjem postavlja na obrobje sistema vzgoje in izobraževanja. Zaupajte nam, z doniranjem boste pomagali zboljšati materialno podlago za delo društva, a zagotavljamo vam, da nam zagnanosti in načrtov ne manjka. .

Postopek, s katerim nam lahko pomagate je enostaven.

1. izpolnite priloženi obrazec (prenesi obrazec:  Donacija Dohodnine ADS )– Zahtevo za namenitev dela dohodnine za donacije; v obrazec vpišite vaše osebne podatke in ga podpišite;
2. izpolnjen in podpisan obrazec zložite v kuverto in nanjo napišite naslov vaše davčne izpostave;
3. pismo oddajte v bližnji poštni nabiralnik, da bo dostavljeno na naslov davčne izpostave po pošti.

ZADNJI ROK ZA ODDAJO VAŠEGA PISMA S PODATKI IN ZAHTEVO JE 31. DECEMBER LETOS.

Vašo odločitev podpira Republika Slovenija, ki spodbuja takšen način doniranja nevladnim organizacijam za koristne dejavnosti splošnega pomena; s tem postopkom se vaša dohodnina ne bo nič spremenila, vaša donacija nanjo ne bo vplivala. Če denarja ne boste namenili Andragoškemu društvu Slovenije ali kaki drugi nevladni organizaciji, bo tudi ta del vaše dohodnine nakazan državi.

Iskrena hvala za vašo odločitev v korist društva!