Vabilo na konferenco “Izobraževanje odraslih in trg dela”

Vabimo vas na mednarodno konferenco o izobraževanju odraslih Izobraževanja odraslih in trg dela, ki bo potekala od 30. 6. do 2. 7. 2016 na Filozofski fakulteti v Reki, na Hrvaškem. Konferenco organizira institucija za izobraževanje odraslih Dante iz Reke v sodelovanju z uglednimi znanstveniki in strokovnjaki s področja izobraževanja odraslih. Konferenca je del projekta „Yes to Easier Education and Employment for Sensitive groups“ (referenčna številka: 1202.074-16), ki je financiran s sredstvi mednarodnega foruma Central European Initiative (CEI).

Namen konference je okrepiti sodelovanje in povezovanje med znanstveniki in strokovnjaki na področju izobraževanja odraslih, predstavniki zavodov za zaposlovanje in drugimi interesnimi skupinami iz Hrvaške in tujine ter s tem prispevati k bolj intenzivnemu povezovanju izobraževanja odraslih in trga dela, izvajanju andragoških raziskav in javnemu spodbujanju pomena izobraževanja odraslih. Glavna tema konference bo povezava med izobraževanjem odraslih in trgom dela. Poudarek bo na vključevanju marginaliziranih skupin na področju izobraževanja odraslih s ciljem razvoja zaposljivosti in usklajevanjem izobraževanja odraslih s potrebami na trgu dela.

Prijavni rok in rok za oddajo prispevkov je 6. junij 2016. Več informacij o konferenci, kot tudi navodila za prijavo in pisanje prispevkov, je na voljo na spletni strani organizatorja.

Pusti komentar