Izšlo je novembrsko glasilo ADEES

V tokratni številki nas predsednica seznanja z vrsto aktivnosti in nas vabi, da sodelujemo. V enem izmed člankov avtor razmišlja o razlogih, zakaj izobraževanje starejših ne more biti predmet ponudbe in povpraševanja. Obveščamo vas, da je objavljen osnutek Skupnega poročila ET 2000, v katerem je opredeljeno, da politika ni za danes, je tudi za jutri. Veseli nas, da Dom Škofljica, enota Centra za usposabljanje, delo in varstvo (CUDV) Dolfke Boštjančič iz Drage pri Igu, praznuje trideset let delovanja, saj je bil ustanovljen kot prvi dom v Sloveniji za odrasle osebe z motnjami v duševnem razvoju. Že nekaj tednov nas vsak dan spremljajo aktualna poročila o begunski problematiki in zaradi tega objavljamo tudi razmišljanje, zakaj in kako oblikovati izobraževalni program za domačine, ki bodo medse sprejeli pribežnike. Prav tako se sprašujemo, kam je poniknila deklarirana politika dejavnega staranja in opisujemo položaj izobraževanja starejših pri nas. Pišemo o tem, da je umrl velikan andragogike, Kanadčan Allen Tough, ki je s svojimi raziskavami o ‘učnih projektih odraslih’ postavil temeljne kamne filozofiji in strategiji vseživljenjskosti učenja in izobraževanja. In še več.

Glasilo je na voljo tukaj: ADEES november 2015