Zapisnik in prispevki z Javne tribune z dne 15. 11. 2012

Objavljamo zapisnik in priloge (prispevke) o javni tribuni, ki smo jo izpeljali dne 15. novembra 2012, in katere namen je bil zavrniti predlog Ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport za združitev Andragoškega centra Republike Slovenije v skupni Inštitut za razvoj vzgoje in izobraževanja v Sloveniji.

Asociacije za izobraževanje odraslih v Sloveniji  smo na tribuni izrazile zahtevo za ohranitev avtonomnosti ter organizacijske in vsebinske celovitosti delovanja Andragoškega centra Slovenije ter zavrnile predlog ministrstva.
Gre za ohranitev in nadaljevanje dosežkov in dozdajšnjega pozitivnega vpliva ACS na razvoj izobraževanja odraslih v Sloveniji. Sprejeli smo sklep o vrsti ukrepov, s katerimi bomo nadaljevali naša prizadevanja za preprečitev strokovno nepretehtane, enosmerne in tudi zato nesprejemljive namere ministrstva.

Hvala za vaše sodelovanje in s ponosom naprej!

Andragoško društvo Slovenije

Priloge:
– Analiza aktivnosti, stanja in predlogov ACS pri združevanju nacionalnih javnih zavod na področju VIZ – Mag. Andrej Sotošek : Javna tribuna – prispevek Sotošek
– Ohranitev samostojnosti Andragoškega centra Slovenije – Dr. Zoran Jelenc : samostojnost-acsutemeljitev jelenc
– Kako razumeti odločitev šolskih oblasti o združevanju ustanov v nacionalni inštitut za razvoj izobraževanja – Dr. Zdenko Kodelja: javna-tribuna prispevek-zdenko kodelja
– ‘Ne’ za združitev ACS v Nacionalni inštitut za razvoj izobraževanja – Ida Srebotnik: Ne za zdruzitev-Ida Srebotnik
– Sporočila vabljenih strokovnjakov : sporocila-vabljenih javna-tribuna